Logo gemeentenieuwsonline.nl

Kerkbalans: vrijwilligers op pad voor gezonde financiën

ELST - De landelijke actie ‘Kerkbalans’ is weer gestart. Tijdens deze campagne trekken katholieke parochies en diverse protestants-christelijke gemeenten samen op. In wezen is het óók in 2020 weer een oproep ‘van leden aan leden’: “Willen we het huishoudboekje van de plaatselijke geloofsgemeenschap met z’n allen gezond houden?”

"Bij jubilerend theater ‘De Kik’ in Elst bestaat er momenteel een wachtlijst voor vrijwilligers. Daar is wat op gevonden: bij Kerkbalans kan men in januari per direct aan de slag! In Elst bijvoorbeeld kost het bezorgen en ophalen van de Kerkbalans-post maar twee uurtjes vrije tijd. De geadresseerde rekent op uw bezoek en een wandeling in de buitenlucht doet de mens goed!

De katholieken in de Elster wijk Westeraam krijgen overigens zaterdag 1 februari bezoek van jongeren. Zij hopen uw ‘Kerkbalans’-formulieren in ontvangst te mogen nemen. De inzet van de jongeren is uiteraard ook om niet; zij zien uit naar positieve reacties.

Op de foto’s ziet u Willy, Bert en Kim - actief als vrijwilligers bij de R.K. geloofsgemeenschap Elst. Koffie serveren met aandacht voor de gast, een schoon kerkgebouw en assistentie tijdens de zondagse viering. Ook al zijn hun werkzaamheden verschillend, Willy, Bert en Kim hebben er plezier in! Voor info en opgave: hans.kerkbalans@outlook.com mobiel: 06 47821528."

Meer berichten