Logo gemeentenieuwsonline.nl

Goede doelen slaan de handen ineen voor water

BETUWE - Amref Flying Doctors, Simavi, ZOA en Rotary slaan de handen ineen. In 2020 organiseren zij ‘Wandelen voor Water’. Een project voor basisschoolleerlingen waarbij ze door middel van een gastles en sponsorloop leren én ervaren dat schoon water niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met de opbrengst van deze wandeling worden waterprojecten gerealiseerd waardoor kinderen en hun familie in Afrika en Azië een kans krijgen op een gezonde toekomst.

Het unieke aan dit project is de combinatie tussen leren én doen. Tijdens het project krijgen leerlingen van de bovenbouw les van een gastdocent over de waterproblematiek in ontwikkelingslanden. Daarna gaan ze zelf aan de slag en zamelen geld in voor waterprojecten in gebieden waar dit hard nodig is. Dit doen ze door middel van het lopen van een zes kilometer lange sponsortocht met water. Een sportieve uitdaging waardoor de leerlingen ervaren wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden dagelijks meemaken. Vanaf maart 2020- tot en met het eind van het schooljaar kunnen scholen meedoen met Wandelen voor Water.

Resultaten tot nu toe: Sinds de start van dit project in 2003 hebben leerlingen in Nederland 11.8 miljoen ingezameld om meer dan 300 projecten te realiseren. Daardoor hebben 510.000 kinderen en hun ouders in Afrika en Azië nu toegang tot veilig drinkwater. Daarnaast hebben 220.000 mensen goede sanitaire voorzieningen en voorlichting op het gebied van hygiëne gekregen.

Scholen kunnen zich vanaf nu tot eind januari 2020 inschrijven via www.wandelenvoorwater.nl.

Meer berichten