Koororgel Grote Kerk Elst.
Koororgel Grote Kerk Elst. Foto: Carel van Gestel

Koningsdag: concert in de Grote Kerk

Algemeen

ELST - Per abuis is het inmiddels traditionele Koningsconcert niet vermeld in het programmaboekje van de Oranjevereniging, maar het is er beslist wel: het Koningsconcert in de Grote Kerk. 

Het concert wordt verzorgd door organist IJsbrand ter Haar, samen met Christian Ansink, trombonist van Phion, het symfonieorkest van Gelderland en Overijssel. Zoals ons koningspaar Nederland en ArgentiniĆ« in liefde met elkaar verbinden, zo doen IJsbrand en Christian dat met muziek, dus met muziek van zowel Nederlandse als Argentijnse origine. 

Zo komen componisten voorbij als Andriessen, Sweelink en Koetsier als ook van Ramirez en natuurlijk van Piazolla, de muziek waarmee wij juist door het huwelijk van ons koningspaar vertrouwd zijn geraakt. De sprankelende muziek kan van heel dichtbij worden gezien en beluisterd, want we nemen met zijn allen plaats rond het prachtige Walker koororgel. 

Het concert begint om 14.00 uur, dus bij het scheiden van de Oranjemarkt, en duurt ongeveer drie kwartier. De toegang is zoals altijd gratis, maar na afloop is er een collecte.        

Uitgelicht

Digitale krant