Logo gemeentenieuwsonline.nl
Een heel grote verticale tuin. (foto: Vertus)
Een heel grote verticale tuin. (foto: Vertus) (Foto: Vertus)

De Verticale Tuin bij Groei en Bloei

KESTEREN - Op dinsdagavond 16 april om 20.00 uur wordt bij de Groei en Bloei in Kesteren de lezing De Verticale Tuin gegeven door Ben Vriesema van Rensins Agro.

Spreker is specialist in de verticale tuin voor zowel de particulier als de professionele tuinen. Veel ‘groenbeleving’ op een kleine oppervlakte is een groot voordeel van een verticale tuin. Vooral voor mensen die in de stad wonen, op een flat of in een woning zonder tuin. Daar kan een verticale tuin een mooie oplossing voor zijn. Ook in de stedelijke buiten-omgeving wordt er steeds meer beleving aan de verticale tuin gegeven. In een klein en intensief bewoond land als Nederland, waar groen vaak plaats moet maken voor steen of beton, brengt een verticale tuin uitkomst.

Planten geven ‘groene energie’ en dat geeft een positief gevoel. In een werkomgeving verhogen ze de arbeidsproductiviteit en geven een gevoel van welbehagen. Natuurlijk worden er ook verticale tuinen aangelegd op locaties die van nature al groen zijn op het horizontale vlak. Verticale tuinen worden zowel in een gebouw als erbuiten uitgevoerd en alleen al in Nederland zijn er meer dan dertig aanbieders. Wat zijn de ervaringen tot nu toe en waar moet je op letten bij de aanleg en onderhoud van een verticale tuin? Met de juiste kennis en materialen legt spreker uit dat de verticale tuin een mooie uitstraling en functionaliteit kan hebben. De lezing wordt gegeven in de Helicon VMBO aan de Industrieweg 4 in Kesteren. Parkeerruimte is royaal aanwezig. De kosten voor niet-leden is drie euro. Leden kunnen gratis deelnemen. Aanvang 20.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227416&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gemeentenieuwsonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=650,651,652,653,654,666,667" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>