(foto: Atelier Anton Heyboer - Wikipedia Commons)
(foto: Atelier Anton Heyboer - Wikipedia Commons) Foto: Atelier Anton Heyboer - Wikipedia Commons

Lezing Hedendaagse Kunst

Algemeen

ELST - Ron Augustus geeft op donderdag 16 mei een lezing over Hedendaagse Kunst, in Theater De KiK in Elst. Deze lezing gaat over het leren kijken naar kunst. 

Er wordt ingegaan op beroemde hedendaagse schilders zoals Anton Heyboer, Lita Cabellut, Marlene Dumas, Henk Helmantel en Jan Worst. Ook fotografen als Rineke Dijkstra, Desiree Dolron, Anton Corbijn en Erwin Olaf komen aan bod.

Het publiek leert de kunstenaars iets beter kennen en luistert daarbij naar muziek. Ook wordt gesproken over hoe je naar een kunstwerk kunt kijken, want we zien niet met onze ogen maar met onze hersenen. Je ziet wat je weet.

Tenslotte wordt er stilgestaan bij aanstormend talent en waar je die kunt ontdekken. De lezing start om 20.00 uur en kaarten zijn 9 euro en te verkrijgen via www.theaterdekik.nl of telefonisch 06-838 965 81.

Deze lezing wordt georganiseerd door het kunstenaarscollectief ‘Het Venster’ uit Zetten, die de theaterzaal hiervoor huurt en is geen onderdeel van de reguliere programmering van Theater De KiK.

Uitgelicht

Digitale krant