(foto: John Bijlsma, Flickr)
(foto: John Bijlsma, Flickr) Foto: John Bijlsma, Flickr

Een dag in de heilige natuur 

HEMMEN - In 2022 publiceerde de beroemde Britse theologe Karen Armstrong haar boek De heillige natuur. Dit boek gaat over hoe we de relatie met onze natuurlijke omgeving kunnen herstellen. In een tijd van klimaatpessimisme probeert zij een tegengeluid te geven. 

Zij gaat in haar boek uit van de gebroken relatie van de Westerse mens met de natuurlijke omgeving. Volgens Armstrong komt deze gebrokenheid onder andere voort uit het idee dat de mens boven de schepping staat en de aarde moet onderwerpen. In haar boek probeert zij, ook vanuit andere tradities, een antwoord te formuleren op deze huidige crisis. Daarvoor is een verandering in voelen, denken en handelen noodzakelijk. 

Deze zaterdag 6 april staat het boek van Armstrong centraal. Marga Zwiggelaar, Dominicanes, houdt zich al vele jaren bezig met natuur, milieu en klimaat, oonder andere als ambassadeur voor Laudato Sí, de encycliek van paus Franciscus uit 2015 over de samenhang tussen klimaat, duurzaamheid en armoede wereldwijd.
In de ochtend legt zij een verband met andere initiatieven vanuit het christelijk perspectief (Groene Kerken, Laudato Sí et cetera). We gaan met elkaar in gesprek over wat de zogenoemde ‘ecologische bekering', onze verbinding met de natuur, voor onszelf kan betekenen. Na de lunch gaan we ons daadwerkelijk verbinden met onze omgeving tijdens een wandeling van circa 1,5 uur.

Datum: zaterdag 6 april, 10.00 tot ong.15.00 uur. Plaats: Zendingslokaal, Kerkplein 3, Hemmen. Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage welkom. Koffie/thee: 0,80, eigen lunch, men krijgt een kopje soep. Voor vragen: aanmeldengeleboekje@gmail.com, zie: www.gele-boekje.nl.