Het opheffingsfeestje van Overbetuwe Overbelast werd gevierd op vrijdagavond 22 maart in De Viersprong in Valburg. Daarbij waren naast de actieve leden ook betrokken politici van gemeente en provincie uitgenodigd.
Het opheffingsfeestje van Overbetuwe Overbelast werd gevierd op vrijdagavond 22 maart in De Viersprong in Valburg. Daarbij waren naast de actieve leden ook betrokken politici van gemeente en provincie uitgenodigd. Foto: Maurits Gemmink

Railterminal van de baan

Algemeen

VALBURG - Overbetuwe Overbelast, een groep bezorgde bewoners die zich verzetten tegen de komst van een railterminal bij Valburg, heeft zichzelf opgeheven. Dit naar aanleiding van het besluit van de provincie Gelderland om te stoppen met het project. 

Er had zich geen enkel bedrijf gemeld om de railterminal te realiseren en exploiteren. Overbetuwe Overbelast, opgericht in 2018, voerde diverse acties uit om aandacht te vragen voor overlast, onveiligheid en de hoge kosten van het project.
Het verzet tegen de plannen voor een railterminal groeide gestaag, zowel lokaal als provinciaal. Het besluit van de provincie Gelderland om de stekker uit het project te trekken, werd dan ook met enthousiasme ontvangen. Tijdens het afscheidsfeest in Valburg werden alle actiematerialen symbolisch opgeborgen. Hiermee kwam een einde aan de jarenlange, en succesvolle inzet van de bewoners van Overbetuwe Overbelast tegen de railterminal.