Afbeelding
Foto: Noralie Jansen

Lenteconcert koor Together

Algemeen

RANDWIJK - Vrijdag 15 maart heeft het Zettens koor Together in De Haar in Randwijk een goedbezocht lenteconcert gegeven. Onder leiding van dirigente Carina Numan uit Herveld schalden vierstemmige nummers door de zaal. De accurate stemverdeling zorgde voor schitterend harmonieuze klanken, die door de koorleden met zichtbaar veel plezier werden uitgevoerd.

Bij enkele nummers traden solisten uit het koor naar voren, waardoor de uitvoering ook boeiend bleef om naar te kijken. Tevens werden up-tempo-nummers afgewisseld met  wat rustigere muziek, moderne nummers volgden op ‘gouwe ouwen’ en ook het volume werd binnen de muziekstukken opgebouwd of juist afgebouwd waar nodig. Elke keer als er vier nummers ten gehore waren gebracht, kwam steeds een ander koorlid naar voren om  een uitleg op rijm te geven over de volgende vier liedjes, zodat het publiek steeds een idee kon hebben van eventuele achtergronden of boodschappen die songwriters geïnspireerd hadden tot het schrijven van het betreffende lied. 

Na ruim een uur optreden kreeg Together een staande ovatie van het publiek en werd dirigente Carina Numan in de bloemetjes gezet. Daarna konden het publiek en de koorleden iets drinken aan de gezellige bar die gerund werd door vrijwillige medewerkers van de Haar. Het was een informeel, gezellig en kwalitatief prima concert.

‘Zingen maakt blij en verbindt’ staat op de site van Together. Nou, dát was te merken. Dit zangkoor repeteert op maandagavonden vanaf 20.00 uur in de grote zaal van dorpshuis De Haar in Randwijk.