Onhoudbaar! (foto: Paul Bolt)
Onhoudbaar! (foto: Paul Bolt) Foto: Paul Bolt

Setash krijgt billenkoek
van wervelend Xanthos!

DODEWAARD - Had ik verleden week niet gemeld dat de jeugd bij Xanthos in rap tempo doorbreekt? Wie dat gemist heeft moet vooral even verder lezen. Dinsdagavond 19 maart speelde Xanthos H5 tegen Setash H2. Op papier een ongelijke strijd, want Setash staat in de competitie op de 1e plaats, terwijl we Xanthos op plaats 8 in de ranglijst terugvinden. Saillant detail is dat Setash al jaren weigert te promoveren en daardoor steevast in de top 3 te vinden is. 

De vergelijking met David tegen Goliath is hier dus gerechtvaardigd. In de eerste set leek het ook die kant op te gaan. Xanthos had veel moeite met de opslag en de juiste positie in het veld. Het gevolg was rommelig spel en een onzuivere pass. Binnen 10 minuten stond het dan ook met 3-15 achter. Met 3 goede services kwam men nog tot 6 punten, maar dat was het dan ook.

Maar toen was het genoeg. In de 2e set begon de pass te lopen en door de combinatie van ervaren rotten en druistig jongvee werd er gestreden om elke bal. Bij 19-23 werd het even spannend, maar uiteindelijk werd Setash met 25-23 over de knie gelegd.

De derde set was al even zinderend. In grote lijnen ging het nog gelijk op, want Setash is een team met veel ervaring. Het was een genot om te zien hoe de beste aanvaller van Setash meerdere keren met een killing block werd afgetroefd. Hoe ze ook hun best deden, ze kwamen er niet meer door: 25-21.

In de vierde set stonden de 6 jongste spelers in het veld en ook deze set werd gewonnen, nu met 26-24. De tegenstander was zichtbaar teleurgesteld en hoe kan het ook anders. Het was klits, klets, klander, van de ene bil op de ander. Met hulde aan de jongelingen.