Het koor En suite zingt tijdens de voorjaarslunch voor de gasten van de Zonnebloem afdeling Zetten-Hemmen-Randwijk. (foto: Kitty Arends)
Het koor En suite zingt tijdens de voorjaarslunch voor de gasten van de Zonnebloem afdeling Zetten-Hemmen-Randwijk. (foto: Kitty Arends) Foto: Kitty Arends

Voorjaarslunch in
de Oude School in Hemmen

HEMMEN - Op vrijdag 15 maart genoten de gasten van de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk in de ‘De Oude School’ in Hemmen van een gezellige voorjaarslunch. 

Tijdens de koffie met paaskoeken was er een optreden van het koor En Suite, een koor voor vrouwenstemmen. Dit koor zingt meerstemmig klassieke muziek dat tweewekelijks op maandagavond in de kleine kerk in Oosterhout repeteert. Zij nodigen dames uit ook een keer mee te komen zingen! De gasten luisterden met plezier en zongen het canon ‘De uil in de Olmen’ uit volle borst mee! Na de lunch met soep, slaatje, broodjes en fruit was er nog een drankje. De aanwezigen gingen met een goed gevoel naar huis. 

Deze lunch werd gesubsidieerd met waardecheques van Overbetuwe Doet. In april is er weer een nieuwe ronde waardecheques Overbetuwe Doet! Tussen 11 en 18 april worden de waardecheques weer bezorgd. In het najaar wordt door de afdeling een stamppotbuffet georganiseerd. "Draagt u de Zonnebloem een warm hart toe? Dan kunt u de cheque die u heeft ontvangen gebruiken voor een gift aan de Zonnebloem voor dit stamppotbuffet. Deze kunt u inleveren op Weegbree 42 of Nansenstraat 5 in Zetten. De code kan ook via de website gebruikt worden om te doneren."

Het doel van de Zonnebloem is dat mensen met een lichamelijke beperking elkaar ontmoeten, samen bezig zijn en daarmee eenzaamheid te voorkomen. De vrijwilligers van de Zonnebloem bezoeken de gasten ook thuis. "Wilt u meer weten over het werk van de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk of u wilt zich opgeven als vrijwilliger dan kunt u contact opnemen met Cora Mantel c.mantel@hetnet.nl; 0488-454931."