Brengen van de defecte spulletjes. (foto: Peter van Kempen)
Brengen van de defecte spulletjes. (foto: Peter van Kempen) Foto: Peter van Kempen

Repaircafé bij 2switch in Elst

ELST - Kom met uw defecte spulletjes naar het repaircafé voor reparatie of advies.

Wat is een repair café? Dit zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten om te repareren. Er zijn technische vrijwilligers met gereedschap,  reparatiekennis en vaardigheden aanwezig om allerlei mogelijke reparaties uit te voeren maar ook naaisters voor verstelwerk en vrijwilligers met computerkennis.

Het gaat om reparaties op kleding, audio apparatuur en elektrische- en huishoudelijke apparatuur, gereedschap, verlichting en assistentie bij app-problemen met de computer of gsm/tablet.

Bezoekers brengen kapotte spullen van huis mee. De reparateurs gaan, zo mogelijk samen met de bezoeker aan de slag. Corona heeft het samen repareren wel bemoeilijkt waardoor de spullen meestal later in de middag moeten worden opgehaald.

Repair cafés zijn er op honderden plaatsen in Nederland en veel andere landen. In 2009 is het initiatief gestart in Amsterdam. Intussen is het een wereldwijde beweging met meer dan 3000 repaircafé’s. Door het repaircafé worden spullen langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig zijn om nieuwe producten te maken worden beperkt, evenals de CO2-uitstoot.

Witgoed, tv’s en grote keukenapparatuur kunnen niet worden aangeboden en alles moet schoon en geledigd zijn.

Op 28 maart kunt u terecht tussen 13.00-16.30u. bij de kringloopwinkel 2switch aan de Aamsestraat 42 te Elst. Zo mogelijk kunt u de spulletjes weer ophalen tussen 16.00-16.30 uur of u bezoekt de winkel tijdens het wachten. Voor meer info: www.fortewelzijn; 085-0406066.