Afbeelding

Lente in de Betuwe met Dick van Altena

OVERBETUWE - Dick van Altena treedt donderdag 18 april van 20.00 tot 22.00 uur in Onder de Toren, Sint Maartenstraat 34, Elst. Dick staat bekend als hét gezicht en vooral hét geluid van de legendarische country band (The) Major Dundee (Band). Zijn naam staat als schrijver ook onder talloze liedjes van vele bekende artiesten zoals Henk Wijngaard, Pussycat en Saskia & Serge. 

Hij beperkt zich niet alleen tot het Nederlands- en Engelstalige repertoire, eind 2002 zag namelijk het prachtige ‘Moan bove de Betuwe’ het levenslicht. Een album waarop Dick voor het eerst liedjes zong over ‘zijn’ Betuwe en de mensen die er wonen. In 2022 zat Dick 45 jaar ‘in het vak’. 

Voor zijn werk als ‘ambassadeur’ van de country muziek, hoeder van het Betuws dialect, schrijver van ruim 1.200 liedjes en voor zijn maatschappelijke betrokkenheid is Dick benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Johan Derksen (u weet wel, van Voetbal Inside) is een fan van het eerste uur en omschrijft hem als  ‘geniaal’. Kan het mooier?

Nadat Dick al twee keer eerder voor een volle zaal op uitnodiging van Forte Fit opgetreden heeft, hebben wij hem  gevraagd voor een  ‘lenteconcert’. Wilt u daarbij aanwezig zijn? Reserveer  snel (uiterlijk 12 april a.s.) uw kaarten via onderstaand e-mail adres.Toegangsprijs: 8 euro per persoon, te betalen aan de zaal. Aanmelden:   jj.zwier1@gmail.com.

Belangstellenden worden verzocht zich uiterlijk 12 april, liefst via e-mail of website (www.fortefit.nl) aan te melden, zodat rekening gehouden kan worden met het aantal te verwachten aanwezigen.