(foto: Thierry Schut)
(foto: Thierry Schut) Foto: Thierry Schut

Cabaretier Pieter Jouke met Sluikstort

ELST - Op zaterdag 23 maart om 20.30 uur is de voorstelling Sluikstort van cabaretier Pieter Jouke te zien in Theater De KiK. Informatie en kaartjes via www.theaterdekik.nl.

Sluikstort is het Belgische woord voor illegaal afval dumpen. Een prachtig woord voor een lelijk fenomeen. Die tegenstelling tussen wat we zeggen en wat we doen is de fascinatie van Pieter Jouke in alweer zijn zevende voorstelling. Pieter Jouke gaat op onnavolgbaar absurde wijze op zoek naar het antwoord op de vraag of hij zèlf eigenlijk wel doet wat hij zegt. En waarschijnlijk benoemt hij dan ook tussendoor ook nog zijn obsessie met eten, zijn ontploffingsgevaar bij telefonische klantenservice en zijn autistische hang naar efficiëntie.

Dit is Pieter Jouke zijn zevende voorstelling. En zoals hij altijd zegt: ‘Ik maak eerst zes oefenvoorstellingen.’ Dus eigenlijk kan het niet anders dan dat dit zijn meest bijzondere voorstelling wordt. Maar ja. Hij zal ook wel weer een achtste maken, solo.
Jouke excelleerde op de buis bij het oneliners-gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss. Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s, Pieter werkt mee aan 'Dit Was Het Nieuws' en aan 'Zondag Met Lubach' en 'De Avondshow' met Arjen Lubach. Verder maakt hij deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) waarmee ze in de theaters spelen.