Betuwse pelgrims te gast in de Maria-basiliek van Kevelaer.
Betuwse pelgrims te gast in de Maria-basiliek van Kevelaer. Foto: Josefa Janssen

Betuwse bedevaart naar Kevelaer: geslaagde dag voor zin- én zonzoekers!

Algemeen

BETUWE - Ruim 200 pelgrims uit deze regio reisden afgelopen zaterdag naar het Duits Maria-stadje Kevelaer. De belangstelling voor deze Betuwse bedevaart was minder dan de opgave in 2022. De reacties echter van de mensen, die dit jaar wél deelnamen, waren over het algemeen zeer positief.

Velen genoten van de mooie samenkomsten in de Maria-basiliek. De zinvolle overwegingen, mooie koorzang ondersteund door orgel en instrumentale klanken, zetten het alledaagse leven even op pauze. Ook het volgen van de Kruisweg-staties, het stilstaan bij eigen en andermans zorgen, was een verrijkende ervaring.

Naast bezinning bleef er natuurlijk ook voldoende tijd voor ontmoeting in de gezellige winkelstraat van Kevelaer. De terrasjes waren zeer in trek en het voorjaarszonnetje deed goed z’n best!

Het harmonieorkest, geleid door Gerard Rutjes, sloot de dag tenslotte af met een vrolijk optreden. De bedevaartgangers beloonden deze laatste muzikale prestatie met een daverend applaus. Dat eerbetoon was dan ook verdiend: zonder vrijwilligers valt een dag als deze in het water.