Afbeelding
Foto: Stichting Overbetuwe-Boleszkowice

Relatie Overbetuwe-Boleszkowice dertig jaar

Algemeen

OVERBETUWE - De relatie tussen de jumelagegemeenten Overbetuwe (voorheen gemeente Heteren) en het Poolse Boleszkowice bestaat dit jaar 30 jaar. Dat wordt gevierd in Polen en in Overbetuwe.

Van 11 tot en met 14 mei was een delegatie uit Overbetuwe op bezoek in Polen. De vrijdag stond in het teken van de verbinding tussen de gemeenten door een gezamenlijke sport- en speldag. ’s Ochtend was er een sportdag voor kinderen met een uitgebreid scala aan activiteiten,. En uiteraard werd de inwendige mens niet vergeten.

’s Middags waren op het dorpsplein voor de plaatselijke bevolking bekende Hollandse spelen georganiseerd. Ook werden er oliebollen gebakken.

Zaterdag had een meer officieel tintje, waarbij ook de burgemeester van Overbetuwe aanwezig was. Vanwege haar eerste bezoek was er een speciaal kennismakingsprogramma voor haar georganiseerd waarbij gelegenheid was voor gesprekken met de burgemeester van Boleszkowice.
Er werd een aantal bedrijven bezocht, evenals toeristische plaatsen. Ook werden de vier brandweerposten bekeken. Hier staan de door de gemeente in de loop der jaren geschonken en nog steeds functionerende brandweerwagens. Daarnaast waren er natuurlijk toespraakjes en cadeaus, maar ook ondertekening van allerlei oorkondes. Tijdens de maaltijd werd er een grote taart met daarop ‘30 jaar’ aangesneden.

Met voldoening kan worden teruggekeken op dit bezoek. Natuurlijk werd ook al nagedacht over de viering van het 30-jarig bestaan in Overbetuwe. Dit wordt gevierd op 14 tot en met 17 september. Bedoeling is de inwoners hier zoveel mogelijk bij te betrekking. Zodra  meer bekend is wordt hierover gecommuniceerd.