Huifkartocht groot succes.
Huifkartocht groot succes. Foto: Rens de Bot

Zonnebloem Heteren weer op pad

Algemeen

HETEREN - De gasten van de Zonnebloem Heteren gingen afgelopen donderdag weer op pad. Er werd koers gezet naar Otterlo om daar in een huifkar over te stappen. 

“En maar schommelen en maar kijken naar de kont van het paard, zo stond het in de aankondiging. Maar de moderne huifkar wordt tegenwoordig getrokken door een stalen ros en dat was maar goed ook want de zandpaden waren door de regenval van de laatste tijd best modderig. Daar trok ons stalen ros zich niets van aan en zo hadden we een prachtige tocht over de Veluwe.”

“De ‘koetsier’ wist heel boeiend over wat we onderweg allemaal tegenkwamen te vertellen. De natuur was op z’n mooist. Al het prille groen in ontelbare schakeringen was een lust voor het oog. Op het eind van de tocht stond nog een borrel op het programma. Dat was zo gezellig dat we moeite hadden de mensen weer in de auto’s te krijgen voor de terugtocht naar Heteren.”

Weer een heel geslaagde middag dus, net als de High Tea van vorige maand. Ook daar was het toen heel gezellig. De Zonnebloem voorziet echt in een behoefte in Heteren; regelmatig mogen we nieuwe gasten verwelkomen. “We hopen dit werk dan ook nog lang te mogen doen. Zit wel een maar aan. De Zonnebloem heeft regels voor de termijnen van bestuursleden en die zitten er in Heteren op. Nieuwe bestuursleden zoekt de Zonnebloem Heteren dus. De betrokkenheid van de bewoners bij de samenleving in het dorp is groot.
Dus zijn we overtuigd dat mensen zich bij ons zullen melden om dit zo gewaardeerde werk voort te zetten. Neem eens vrijblijvend contact op met onze voorzitter, Marie-Paulien Jans, 06-13439466.”