(foto: Kees van Nes)
(foto: Kees van Nes) Foto: Kees van Nes

Feestelijke opening van nieuw uitgiftepunt van de Voedselbank Elst

ELST - Op 11 mei was de feestelijke opening van een nieuw uitgiftepunt van de Voedselbank Elst: gebouw De Ruimte.

Gezien de toename van het aantal gezinnen dat in Elst noodzakelijkerwijs gebruik moet maken van de Voedselbank is het oude uitgiftepunt in Elst te klein geworden. Vanaf vandaag ontvangt de protestantse gemeente de gebruikers van de Voedselbank met open armen in het gebouw De Ruimte. Graag verleent de kerk haar medewerking om deze mensen een goede plaats te geven om iedere week hun pakket met etenswaren op te halen.
Tevens staat de kerk graag met hen in verbinding en stelt ze de gebruikers van de Voedselbank in de gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee in De Ruimte. De kerk in Elst legt verbinding en wil er voor iedereen zijn. Iedereen kan op deze kerk rekenen, daar hoef je niet gelovig voor te zijn.

Tijdens de opening werd de Voedselbank verrast door Edwin Korthouwer van Stichting Winsterfestijn met een cheque van 5.000 euro als blijk van waardering voor al het goede werk dat de Voedselbank in Elst verricht. Stichting Winterfestijn organiseert jaarlijks de ijsbaan in het centrum van Elst. Als de financiƫn het toelaten, zorgt Winterfestijn niet alleen voor veel schaatsplezier maar ondersteunt zij ook lokale goede doelen zoals Stichting Leergeld en de Voedselbank.