Rik van de Kolk.
Rik van de Kolk.

Elster Mannenkoor
zingt met jong talent

ELST - In 2023 bestaat het Elster Mannenkoor 55 jaar. Het koor viert dit met een lustrumconcert op 3 juni om 20.00 uur in de Grote Kerk in Elst (Overbetuwe). Een groot deel van het programma wordt gevuld met muziekstukken uit opera’s en musicals zoals Die Zauberflöte van Mozart, La forza del destino en Nabucco van Verdi en Les Miserables van Schönberg. 

Als solisten zullen optreden sopraan Anneloes Kriek en bariton Rik van de Kolk. Anneloes en Rik behoren tot het jonge talent en studeren dit jaar af aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Hoewel zij dit jaar afstuderen, hebben beiden al veel optredens achter de rug. Anneloes maakt deel uit van het ensemble Sempre Insieme en het Maelisagno Trio, deze muziekgezelschappen behaalden de laatste jaren verschillende prijzen. 

Rik houdt zich bezig met het beoefenen van de liedkunst, soleerde in verschillende oratoriumconcerten en heeft zich de laatste jaren verdiept in operarepertoire. Het concert staat onder leiding van Mariette Effing. Het koor en solisten worden begeleid door pianist Jelle Hoksbergen.

Kaarten á 15 euro zijn te bestellen via emkaarten@gmail.com of verkrijgbaar bij de ingang van de kerk.