Organist Simon van Laar en vioolsolist Jan Willem Voogd.
Organist Simon van Laar en vioolsolist Jan Willem Voogd. Foto: M. den Braber

Klassiek concert in De Rank Zetten

Algemeen

ZETTEN - Op zaterdag 27 mei om 16.00 uur organiseert De Rank, gelegen aan de Hoofdstraat 3 te Zetten, een klassiek concert met een gevarieerd programma, van Barok tot Romantiek. De toegang is gratis, maar een donatie voor goede doelen wordt op prijs gesteld. 

De Rank heeft de ambitie om vaker concerten te gaan organiseren. Een grote troef daarbij is het schitterende twee-klaviers Van Vulpen-orgel, dat enkele jaren geleden van de voormalige Bethelkerk in Utrecht werd overgenomen. Tijdens dit concert is dit instrument in volle glorie te horen.

De Rank gaat voor zeker, en zet voor dit concert twee ervaren musici in: vioolsolist Jan Willem Voogd en organist Simon van Laar. Dit inmiddels landelijk bekende concertduo viert binnenkort het 10-jarig bestaan en beschikt over een enorm repertoire. Simon van Laar, in het dagelijks leven dierenarts, studeerde onder andere orgel aan de Schumann Academie en is als vaste organist verbonden aan de Sionskerk te Veenendaal. 

In Zetten zal hij het concertpubliek meenemen bij de verschillende registers van het fraaie orgel. Jan Willem Voogd vervult een raad van bestuursfunctie in de welzijnssector. Hij studeerde ooit als zowel vioolsolist als concertpianist af aan het conservatorium en volgde ook masterclasses in Parijs. Hij bespeelt een schitterende viool naar Bartoloméo Guarneri del Gesù, Cremona 1742, Italië, van de wereldberoemde Zweedse vioolbouwer Peter Westerlund. Beide musici zijn op 27 mei onder meer te horen in fraaie baroksonates van Georg Friedrich Händel en Arcangelo Corelli en in werken van Mendelssohn, Vieuxtemps en Johan Sebastian Bach.