Training omgaan met dementie

Algemeen

OVERBETUWE – Steeds meer mensen in jouw omgeving krijgen te maken met personen met dementie. Dit kan een partner zijn, familie, buren, kennissen, collega’s of klanten. Forte Welzijn verzorgt in samenwerking met de Stichting Alzheimer de training Samen Dementievriendelijk. De eerstvolgende training is op woensdagavond 7 juni in De Wieken, Pr. Irenestraat 49 te Elst.

Hoe meer je weet over dementie, hoe meer begrip je hebt en hoe beter je om kan gaan met mensen met dementie. De training biedt informatie over dementie, hoe je dementie kan herkennen en geeft je tips voor in de praktijk en in relationele sfeer. Al veel inwoners uit de gemeente Overbetuwe hebben deelgenomen aan de training. ‘Ik heb handvatten gekregen, zodat ik prettiger mijn moeder kan ondersteunen. Fijn dat er ruimte was om ervaringen uit te wisselen’, vertelde een deelnemer naderhand.

In de maand mei volgen 33 vrijwilligers de training zodat ook zij zo goed mogelijk en zo begripvol mogelijk om kunnen blijven gaan met deelnemers met beginnende dementie. Ook deze vrijwilligers ontvangen na afloop een certificaat.  

De eerstvolgende trainingsavond is op 7 juni en duurt van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur. Deelname  voor inwoners en vrijwilligers is geheel gratis. Wel van tevoren aanmelden. Dit kan via dementievriendelijkoverbetuwe@fortewelzijn.nl of via Maud van Braam, Forte Welzijn, 06 820 574 79.