Woonconcept Knarrenhof
in Elst haalbaar?

ELST - Initiatiefnemers in Elst hopen het woonconcept Knarrenhof® in Elst te realiseren in samenwerking met de Gemeente Overbetuwe en de landelijke Stichting Knarrenhof®. Zij willen nu peilen hoeveel belangstelling er is voor dit concept.

Knarrenhof® is een levensloopbestendig woonconcept, bedoeld voor 50-plussers die elkaar graag af en toe te helpen, zonder verplichting. Dit moderne woonconcept wordt met de Stichting Knarrenhof® en de belangstellenden tot in detail ontworpen om onafhankelijk en zelfstandig te kunnen blijven wonen. Dit is geen vorm van commune. Wel is het een woonplek met sociaal actieve mensen.

Het gaat in een Knarrenhof® om duurzaam en gemeenschappelijk wonen, dat betaalbaar gemaakt wordt, ook voor mensen met een smalle beurs. Wonen voor iedereen dus. Er bestaat een mogelijkheid dat er naast koopwoningen ook huurwoningen worden gebouwd. Elk Knarrenhof® beschikt over een gemeenschappelijke ruimte en tuin. In de praktijk blijkt dat deze woonvorm tot iets gezamenlijks leidt. Gewoon omdat het leuk is om van elkaars kennis te leren en samen dingen te organiseren en te beleven; altijd op vrijwillige basis.

Hoewel de naam misschien anders kan doen vermoeden, kunnen ook gestapelde woningen van bijvoorbeeld twee, drie of meer woonlagen worden gerealiseerd. Ook een groot geschikt te verbouwen pand, -zoals een oud schoolgebouw - kan een goede optie zijn voor een Knarrenhof®.

Voor meer informatie en inschrijvingen: www.knarrenhof.nl

Inschrijfkosten eenmalig 15. euro. Kies bij inschrijving Elst voor ‘Overbetuwe’. Bij voldoende inschrijvingen wordt het project opgestart. Wanneer er een Knarrenhof® gaat komen, worden de woningen toegewezen op volgorde van inschrijving.