Bezoekers wagen een poging op het koersbalveld. (foto: Hester van Aalst)
Bezoekers wagen een poging op het koersbalveld. (foto: Hester van Aalst) Foto: Hester van Aalst

Oud-Hollandse spelletjesmiddag in de Huiskamer van Elst

Algemeen

ELST - Laatste zondagmiddag van april, 30 april, de Huiskamer van Elst heeft deze keer ‘s middags haar deuren geopend, omdat met Koningsdag de Huiskamer gesloten was. Deze middag staat in het teken van oud-Hollandse spellen, geleend van de Huiskamer van Zetten.

De activiteit werd georganiseerd door twee studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, die dit als onderdeel van hun afstuderen hadden gekozen; en natuurlijk is de Huiskamer voor jong en oud. 

In een circuit stonden allerlei oud-Hollandse spelletjes opgesteld, van het bekende sjoelen, via ringwerpen, een sidderaal naar koersbal. Omdat het zonnetje zo lekker scheen werd begonnen met een kopje koffie en thee buiten en werd er uitleg gegeven over de middag. 

En toen mocht er aan de slag gegaan worden. Bij elk spel werden de spelers fanatieker, de ene lachsalvo na de andere was te horen, al met al de sfeer zat er goed in. In de pauze kon er even bijgekomen worden met een hapje en een drankje(lees: advocaatje). 

Om 16.00 uur gingen de bezoekers zeer tevreden en allemaal met een klein prijsje de deur uit. Al met al een zeer geslaagde activiteit, die voor herhaling vatbaar is en zeer goed georganiseerd door de twee HAN studenten.

De Huiskamer van Elst is elke donderdag open van 10.00-12.00 uur, Kokkeland 17 in Elst. Voor info: zie de Facebookpagina of www.ontmoetenenverbindenelst.nl.