Recreatief en competitief tafeltennis op donderdagavond bij TTV Sethone
Recreatief en competitief tafeltennis op donderdagavond bij TTV Sethone

TTV Sethone met drie teams in bekercompetitie

Algemeen

DODEWAARD – Na de NTTB-tafeltenniscompetitie wordt in de afdeling Gelre traditiegetrouw een bekertoernooi gespeeld: de strijd om de Wiltschutbeker. De afgelopen drie seizoenen heeft ‘De Wiltschut’ vanwege covid19 geen doorgang kunnen doorvinden. De oorsprong gaat terug tot de jaren zestig van de vorige eeuw. Veel spelers zijn blij het seizoen nog minstens drie weken te kunnen verlengen door ‘te bekeren’.

TTV Sethone verkeert in een positieve flow: onlangs werden drie nieuwe sponsoren verwelkomd en het ledenaantal – uit Neder-Betuwe en Overbetuwe – is groeiend. Sportief gezien gaat het goed: vorige week werd realiseerde het eerste team klassenbehoud in de tweede klasse, het tweede team rondde een ervaringsjaar in de vierde klasse af en gaat in september met vertrouwen de vijfde klasse in.

De trainingsavond op donderdagavond wordt druk bezocht. Door de recente ledenaanwas is er een mooie mix ontstaan van veel ervaring versus minder ervaring. De nieuwe leden maken dankzij de aanwijzingen van / trainingen met ervaren spelers snel progressie.

‘De Wiltschut’

De animo voor het bekertoernooi is groot. Traditiegetrouw doen er 70 tot 80 teams uit heel Gelderland mee. In ‘De Wiltschut’ spelen mannen en vrouwen samen, zowel competitiespelers als recreanten. Elke speler krijgt een ‘licentie’ die de beginstand van elke game bepaalt: een sterkere speler begint tegen een beginnend speler op een achterstand. Hoe groter het klassenverschil, des te groter het puntenverschil, maximaal 9 punten, bij games die tot de 11 gaan.

Sethone bracht moeiteloos drie teams op de been. Twee leden die nog niet zo lang lid zijn, gaan gelijk mee de competitie in. De poulewedstrijden vinden plaats in de resterende weken van mei. Gevolgd door afvalrondes en een finale (7 juli).

Ook weer eens tafeltennissen?
Dat kan! Tafeltennis is bij uitstek een sport waarbij jong en oud de krachten met elkaar kunnen meten. Sethone speelt in ‘De Eng’ in Dodewaard, op donderdagavond, vanaf 20.00 uur. Gooi eens een balletje op en kom langs.