Foto: Oude feestzaal.
Foto: Oude feestzaal.

Sloop feestzaal

Wapen van Bemmel dichtbij

BEMMEL - Het ziet er naar uit dat de sloop van de feestzaal van het Wapen van Bemmel nabij is. Na jaren van leegstand en verpaupering is de kans groot dat de zaal deze zomer tegen de vlakte gaat. Aansluitend kan op deze plek begonnen worden met de bouw van 20 appartementen.

Naar verwachting wordt dit appartementencomplex (project: Wonen in het Wapen) eind volgend jaar opgeleverd. Men rekent op 1,5 jaar voor de bouwwerkzaamheden. Inmiddels verloopt de verkoop voorspoedig. Op dit moment is 50% van de woningen verkocht of onder optie.

De daadwerkelijke sloop van de feestzaal is gekoppeld aan het aantal appartementen dat nu verkocht wordt. De zaal gaat tegen de vlakte op het moment dat 70% van de appartementen een nieuwe eigenaar heeft. De prijzen zijn Vrij Op Naam (v.o.n.) en staan vast. Het is dus niet zo dat door onvoorziene ontwikkelingen, bijvoorbeeld door sterke tussentijdse stijging van de bouwkosten, de prijzen van de appartementen hoger kunnen uitvallen.

Op maandagavond 8 mei is er in het Wapen van Bemmel een informatieavond rondom deze bijzondere plek. Schrijver Michel Bongers, die reeds vele boeken over Bemmel en omstreken heeft geschreven en nu werkt aan een lijvig boek over het Wapen, zal iets vertellen over de rijke historie van dit markante pand op deze fraaie plek. Daarvoor zal aannemer Hendriks aan de hand van onder meer een 3D-voorstelling stapsgewijs een toelichting geven hoe het complex tot stand gaat komen. 

Inloop 8 mei om 19.00 uur. Start presentatie 19.30 uur in het Wapen van Bemmel, Dorpsstraat 52 in Bemmel.