Open kerkendag en lentefair in Zetten

Algemeen

ZETTEN - Na de herfstfair van vorig jaar is besloten nu in het late voorjaar een lentefair te houden op 3 juni. Deze markt wordt op het kerkplein bij de Hervormde kerk aan de Kerkstraat in Zetten gehouden!  Aanvang: 9.30 uur.

De markt bestaat uit een flink aantal kramen met bruikbare spullen en curiosa (bijna een jaar lang zijn spullen ingezameld!), een creatief kraam, boeken, plantjes, een kraam met koffie, gebak, broodjes hamburger, en nog meer lekkers. Verder staan er misschien nog enkele activiteiten op de planning, waarvan men later nog hoort. Voor de kinderen is er een springkussen, kinderen kunnen worden geschminkt, et cetera.

Gedurende de markt is het kerk open en heeft men de gelegenheid het kerkgebouw te bezichtigen, er zijn mensen aanwezig om eventueel nadere informatie te verschaffen. De kerk is van oorsprong een gotische kerk. De toren stamt uit de 14e eeuw met een koepelgewelf over de benedenverdieping. Het oudste deel van de kerk is het door kruisribgewelven overkluisde, driezijdig gesloten 15e eeuwse koor. Op 13 mei is de kerk open vanwege de open kerkendag in Lingewaard en Overbetuwe. 

De opbrengst van de lentefair is bestemd voor de Voedselbank in de regio. Mocht dit doel voor iemand niet bekend zijn, er is informatie hierover verkrijgbaar op de markt.