Excursie met Historische Kring naar Soesterberg en Amersfoort

Algemeen

OOSTERHOUT - Op woensdag 14 juni gaat de Historische Kring Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en omstreken en Historische Kring Midden-Betuwe er samen op uit.

“Om 8.00 uur vertrekken we richting van Soesterberg en Amersfoort. De kosten bedragen 65 euro per persoon. Deelnemers die in het bezit zijn van een Museumkaart, Vrienden Loterij VIP-kaart of Vrienden NMM-pas dan wel een Defensie-, Veteranen-, Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers- of Postactievenpas betalen 50 euro per persoon.

We hebben een interessant en afwisselend programma samengesteld. Deze excursie is ook prima geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn. Bij het Nationaal Militair Museum zijn rolstoelen tegen inworp van een munt verkrijgbaar. We beginnen met koffie en gebak in Woudenberg. Daarna reizen we door naar het Nationaal Militair Museum op Soesterberg.

Met een gids verkennen we de rest van de ochtend het Museum. Na de lunch is er gelegenheid om zelf het museum binnen en buiten te bezichtigen. Halverwege de middag brengen we nog een bezoek aan het Belgenmonument in Amersfoort. Daarna reizen we terug richting huis via de Utrechtse Heuvelrug. John Mulder, voorzitter van de Historische Kring OSV zal onderweg informatie geven over het landschap. Bij De Grebbeberg houden we een korte stop. Tegen 18.00 uur verwachten we terug te zijn.

Er zijn maximaal 50 à 60 plaatsen in de bus. Geef u uiterlijk 15 mei op bij Dini Huijbers, 06–365 653 85 of email info@historischekringoosterhout.nl. U krijgt tijdig informatie over de opstapplaatsen, tijden en dergelijke.”