(foto: CNME Hemmen)
(foto: CNME Hemmen) Foto: CNME Hemmen

Unieke vleermuis- en vogelexcursie

Algemeen

HEMMEN - Kom twee unieke, alledaagse en zeer bijzondere natuurverschijnselen dichtbij huis, in Hemmen ervaren!

Tegen de tijd dat de deelnemers klaar staan bij de Oude School zijn de vleermuizen op weg naar hun woningen. We zullen ze op weg naar hun slaapplaatsen in snelle vlucht voorbij zien scheren. We kunnen ze herkennen aan hun karakteristieke sonargeluid. Als we geluk hebben vinden we hun verblijfplaats. Alvorens daar naar binnen te gaan vliegen ze ieder wat rondjes bij de boom of het gebouw waar ze gaan slapen. Zo’n zwerm in de ochtendschemer is een spectaculair gezicht.

Ook iedere vogel zingt zoals het gebekt is. Met name voordat ze in mei allemaal een ei leggen. In het vroege vogelconcert kunnen we ons best doen om de verschillende ‘instrumenten’ te onderscheiden. Deskundige CNME gidsen zullen de deelnemers helpen om de verschillende vogels te leren herkennen. Maar (ook) zonder de moeite te doen om de vogels bij hun naam te noemen is het beleven van het vroege vogelconcert een belevenis waar je in het vervolg vaker vroeg voor je bed uit wil komen.

Na afloop staat er een heerlijk ontbijt klaar en kunnen de deelnemers hun ervaringen uitwisselen in Dorpshuis “de Oude School” onder het genot van koffie of thee en een broodje.

De excursie is op hemelvaartsdag 18 mei. Het verzamelen is om 04.00 uur bij dorpshuis De Oude School, Kerkplein 4 in Hemmen. Kosten 15 euro, inclusief een ontbijt na afloop in De Oude School. Het ontbijt zal rond 07.00 uur klaar staan. Vooraf aanmelden op info@cnmehemmen.nl is verplicht.