Waterrijk in park Lingezegen
Waterrijk in park Lingezegen Foto: Herman Hendriks

Vogels spotten rondom het waterrijk in park Lingezegen

Algemeen

BEMMEL - Op zondag 7 mei om 07:00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende fietsexcursie vogels spotten rondom het waterrijk in park Lingezegen. 

De excursie start vanaf Viola 3 in Bemmel en wordt geleid door natuurgids Ben Brouwer (mobiel 0653927477). Deze excursie wordt herhaald op woensdag 17 mei om 09:00 uur.

Het Waterrijk is een prachtig natuurgebied en toegankelijk via struinpaden en fietspaden rondom. Het waterrijk valt onder het beheer van Staatsbosbeheer die het gebied heeft ingericht voor vogels die specifiek voorkomen in zogenoemd nat riet zoals roerdomp, waterral, grote karekiet, blauwborst en baardman. Ook is de bruine kiekendief in dit gebied actief. 

De fietstocht staat onder leiding van Ben Brouwer welke verwacht dat wij al zomergasten te zien krijgen zoals de grutto, kluut, tureluur, gele en witte kwikstaart en kleine karekiet. Er is ook een goede kans om een lepelaar of grote zilverreiger te spotten. En natuurlijk een grote verscheidenheid aan eenden ganzen en andere watervogels. 

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en uw verrekijker. En vergeet niet om uw fiets mee te nemen.

Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal