Passende dagbesteding bij dementie: waar vind je die?

Algemeen

ELST - Op dinsdag 9 mei verzorgt Alzheimer Café Overbetuwe een avond over het thema ‘dagbesteding bij dementie’. Locatie is basisschool Stap voor Stap in Elst, Kruisakkers 3. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur.

Wanneer je (beginnende) dementie hebt en thuis woont, is het prettig om overdag iets om handen te hebben. Activiteiten die je eerder zelfstandig deed, worden moeilijker. Vaak moet je partner of iemand anders bijspringen. Bijvoorbeeld om je ergens heen te brengen, of je te ondersteunen bij een activiteit. Het kan ook zijn dat je thuis ‘tegen de muren opvliegt’, of dat je partner meer tijd voor zichzelf nodig heeft.

Dagbesteding voor mensen met geheugenproblemen kan daarbij helpen. In Gemeente Overbetuwe zijn verschillende plekken waar dagbesteding bij dementie wordt aangeboden. Eén daarvan is De Kombij in Elst. Op 9 mei zijn twee medewerkers te gast om te vertellen over de werkwijze van de Kombij. Verder is een ambtenaar van de gemeente aanwezig om uit te leggen hoe je dagbesteding aanvraagt en wie dat betaalt. Zoals gebruikelijk is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Men kan zich aanmelden voor deze avond door een mailtje te sturen naar: Alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl. Graag vermelden met hoeveel personen men komt.