Volleybalvereniging Gemini viert gouden jubileum

Algemeen

ELST - Volleybalvereniging Gemini uit Elst bestaat op 13 mei 50 jaar. Dat wordt gevierd tijdens het weekend van 12 en 13 mei met volleybal activiteiten en een feest.

In 1973 is door fusie van DSV en Spero zaalsportvereniging Gemini ontstaan. De eerste 20 jaar bestond de vereniging uit basketbal en volleybal. Na afsplitsing van de basketbal (Unlimited) bleef volleybal over.

Op 12 mei wordt afgetrapt met een Glow in the dark volleybal toernooi voor alle leden. De zaal wordt dan enkel verlicht door blacklights. Een bijzondere vorm van volleybal waarbij het wennen wordt voor de ogen en vertrouwen op je snelheid en techniek. Zaterdag 13 mei wordt begonnen de servothon; een service challenge door de mini’s en de jeugd. Dit is een soort sponsor actie waarbij de kinderen punten kunnen verdienen met serveren. Hoe meer punten, des te hoger de opbrengst.

Na de servothon geven twee speelsters van het nationale team de jeugdleden een clinic. De dames die in het begin van het seizoen het WK in Arnhem speelden, komen tijdens de voorbereiding op hun interland periode onze jongens en meisjes wat vaardigheden leren.     

Als sluitstuk van het feestprogramma is het jubileumfeest vanaf 20.00 uur. De feestavond met het thema ‘A touch of gold’ is voor leden, oud-leden en supporters. De sportzaal wordt omgeturnd tot een feestzaal. Dansen, ontmoeten, verhalen delen van vroeger en nu en dat alles met de muzikale boost van de band Fantix. Ken je nog oud-leden of trouwe supporters? Neem ze mee! Toegang is vanaf 16 jaar. Kaarten kunnen besteld worden via www.gemini-elst.nl.