Afbeelding

Van herdenken naar vieren

Algemeen

HUISSEN - Op 4 mei om 18:30 uur wordt samen met leerlingen van IKC De Abacus het monument van Tuin der Vrijheid onthuld. Het monument wordt geplaatst naast de stadsparochiekerk aan de Lange Kerkstraat in Huissen. Aansluitend om 19:00 uur vindt de Dodenherdenking plaats.

We herdenken allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord: zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog en de koloniale oorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna.

Aansluitend gaan we in stille tocht naar het Gedenkpark, leggen bloemen en zijn twee minuten stil.

In de nacht van 4 op 5 mei halen we het bevrijdingsvuur op in Wageningen en brengen het naar onze gemeente waar het op 5 mei in de ochtend vanaf 11:00 uur vanaf de Markt in Huissen verder wordt verspreid over de kernen van Lingewaard. We sluiten deze bijzondere dagen af met een mooi en sfeervol vrijheidsconcert met medewerking van Stedelijk Orkest Huissen onder leiding van Rudy Böhmer en solist René van Kooten. Het concert vindt plaats in de stadsparochiekerk in Huissen. Aanvang 20:00 uur en de toegang is gratis. De organisatie is in handen van Stinase Huissen. Meer informatie kunt u lezen in het Oranjeboekje of op www.stinase.nl.