Bezoekers en vrijwilligers in verbinding met elkaar tijdens jubileumfeestje 6 april 2023.
Bezoekers en vrijwilligers in verbinding met elkaar tijdens jubileumfeestje 6 april 2023. Foto: Cor Buser

Huiskamer van Elst viert 5-jarig jubileum

Algemeen

ELST - De Huiskamer van Elst heeft op 6 april haar vijfjarig bestaan uitbundig gevierd. 5 jaar geleden, op 12 april 2018, werd gestart met deze ontmoetingsplek in de bibliotheek aan het Europaplein in Elst, in het begin 10 bezoekers, maar dat groeide al gauw uit naar veel meer. 

Op donderdag 12 maart 2020 werd ’s morgens de stichting Ontmoeten en verbinden Elst opgericht, waar de huiskamer onder valt en ’s middags sloot De Huiskamer haar deuren, vanwege de coronapandemie, aldus Hester van Aalst, voorzitter van de stichting. Dit was uiteraard niet leuk, maar wel noodzakelijk. In coronatijd stond het aantal verbonden bezoekers aan de huiskamer op bijna 200 en werd er contact gehouden doordat de vrijwilligers regelmatig belden.
Ook zijn er allerlei acties uitgezet, om toch maar de verbinding te houden. De mooiste actie is toch wel het kookboek wat gemaakt is en tot stand gekomen is door inzending van recepten van bezoekers, vrijwilligers en derden, doorspekt met verhalen.

Gelukkig konden de deuren van de Huiskamer in februari 2022 weer open, nu wel op een andere locatie, Aster uitvaart zorg, aan de Kokkeland 17 in Elst. Dit is een locatie wat je niet zo snel verwacht, aldus Hester van Aalst, maar de eigenaren Richard en Tessa hoorden dat mensen de huiskamer zo misten en hebben hun mooie locatie ter beschikking gesteld op de donderdagmorgen voor de Huiskamer van Elst.
We zijn hier enorm dankbaar voor en bezoekers zijn blij dat er een plek is voor ontmoeting, verbinding en vooral de sociale cohesie. Ze zitten te genieten van een kopje koffie en een praatje in de grote ruimte, de serre en met het mooie weer in de tuin. Elke donderdagmorgen komen er gemiddeld zo’n 60 bezoekers.

Op 6 april j.l. was het dan zover en was het 5-jarig jubileum van de huiskamer van Elst een feit. Dit werd uitbundig gevierd door een lekkere traktatie bij de koffie, een muziekbingo en een feestelijke (paas) brunch. Meer dan blij en tevreden gingen de bezoekers naar huis, met een mooie herinnering aan geslaagd feestje. Op naar het volgende jubileum. De Huiskamer van Elst bedankt iedereen die hen een warm hart toe kennen.

mmvmvk. 0612465542