Afbeelding
Foto:

Bij Schildersbedrijf Harry Mattijssen
werk je met winnaars

BEMMEL - Talentvolle jongeren die iets willen bereiken, daar krijgt Harry Mattijssen energie van. Hij stimuleert zijn stagiaires dan ook om meer uit hun vak te halen. Daarom deed stagiair Kevin Wagener mee aan de Skills Finals in de RAI in Amsterdam.

WorldSkills Netherlands maakt vmbo-scholieren en mbo-studenten bewuster van hun talenten, kansen en mogelijkheden. Deelnemers van de wedstrijd Schilder gingen aan de slag met verschillende deelopdrachten die samen één werkstuk vormden. Zo moesten ze bijvoorbeeld een paneeldeur en deurkozijn van strak schilderwerk voorzien. Maar ook vaardig zijn in het aanbrengen van patroonbehang. Ook konden zij hun creativiteit kwijt in het toepassen van een vrije decoratieve techniek en de afstemming van de kleuren.

"Ons vak heeft beperkt aanwas en talent is zeldzaam. Als erkend leerbedrijf vullen we regelmatig de stageperiode voor leerlingen bij ons in. Kevin heeft de versnelde opleiding gevolgd: hij heeft niveau 2 en 3 in één keer gedaan. Kevin is erg talentvol en dat zagen wij al snel in zijn werk terug. Als Mattijssen zijn we dan ook erg trots op zijn deelname, want er zijn uit het hele land maar 8 mensen geselecteerd! Zelfs de koning stond aandachtig te kijken naar hoe geconcentreerd Kevin aan het werk was. Kevin had zelf niet eens gezien wie er belangstelling voor hem had.”

Dit is al de tweede stagiair bij Harry Mattijssen die finalist is van de Skills Finals. ‘In 2012 hebben we ook al eens de finale gehaald. En vorig jaar zijn we Leerbedrijf van het jaar bij Schildersvakopleiding Nijmegen geworden en werden 5 schilders uitgeroepen tot Leermeester van het jaar! Maar het gaat niet alleen om presteren. We horen vaak dat leerlingen graag bij ons komen omdat de sfeer ook fijn is.”

Zoek jij nog een stageplek waar je het schildersvak echt goed onder de knie krijgt? Neem dan contact op met Harry Mattijssen.
Harry Mattijssen, De Houtakker 12A, Bemmel; 0481-464 214; info@mattijssen.com.