Luca Jansen scoort een belangrijk punt. (foto: A. den Hartog)
Luca Jansen scoort een belangrijk punt. (foto: A. den Hartog) Foto: A. den Hartog

Xanthos H2 sluit seizoen af in stijl

Algemeen

ZETTEN - De laatste wedstrijd dit seizoen, mochten de volleyballers uit Zetten naar Nijmegen. Met tegenstander Vocasa een reƫle kans om de competitie winnend af te sluiten. Mooi te zien en te ervaren dat na veel blessureleed weer enige spelers terug waren en speelminuten konden maken.

Set 1 ging voortvarend. Direct vanaf begin was er servicedruk van Xanthos. Daar hadden de Nijmegenaren moeite mee en werd het spel aan de kant van Vocasa heel voorspelbaar. Xanthos anticipeerde daar goed op  en zonder echt een hoog niveau te halen speelde Xanthos de set degelijk uit. 

Noemenswaardig waren de goede opslagbeurten van Dirk de Greef, die daarmee veel punten binnenhaalde. De eerste set werd met 10 - 25 gewonnen. De tweede set werd helaas geen kopie van de eerste. Xanthos was minder bij de les. De concentratie viel weg en Xanthos ging gezapig mee in het spelletje van Vocasa. 

De hele set ging gelijk op, maar aan het einde van deze set sloeg Xanthos een gaatje van drie punten, 18 - 21. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar door persoonlijke  fouten werd Vocasa in een fauteuil aan de winst geholpen, 25 - 23. 

In set 3 en 4 herpakte Xanthos zich. Het degelijke spel en spelvreugde van de eerste set was weer helemaal terug. Coach Van Leersum beleefde aan de kant op deze wijze rustige momenten en genoot zienderogen. Altijd mooi als je op deze wijze de competitie kunt afsluiten en dat de van blessureleed teruggekeerde spelers het goed oppakten. Zo wist spelverdeler Arno Hassink op adequate wijze de ballen te verdelen, en kon dit vier sets volhouden. Set 3 werd met 16 - 25 en set 4 met 15 - 25 gewonnen. Hiermee de vijfde plek!