De 'punt' op speelweide de Eshof te Elst
De 'punt' op speelweide de Eshof te Elst Foto: Edwin Jansen

Overbetuwedoet: Slingeren in het Eshofoerwoud

Algemeen

ELST - De afgelopen dagen is de OverbetuweDoet cheque bij u bezorgd. De Eshof speelweide doet mee aan deze ronde van OverbetuweDoet met het intiatief: ‘Slingeren in het Eshofoerwoud’. We willen voor de buitenspelende uit Elst een kabelbaan realiseren. Het doneren van uw Cheque voor dit intiatief wordt zeer op prijs gewaardeerd!

Het ‘Eshofoerwoud’ op de speelweide krijgt steeds meer vorm. Met dank aan de vele vrijwilligers zijn het afgelopen jaar 120 bamboeplanten in de kleigrond gezet. De wilgentenenhut is gerealiseerd en recent opnieuw aangeplant. En de gemeente heeft een geweldig klimparcours laten plaatsen. Daarmee is het nieuwe gedeelte aan de voorkant (zijde Rijksweg-noord) grotendeels ingericht. Er komt nog een tunnelbuis om een spannende ingang te maken naar dit nieuwe speelgebied.

Het gedeelte dat om vanzelfsprekende redenen ‘de punt’ wordt genoemd vroeg nog om een plan voor de inrichting. De commissieleden van de speelweide zijn op flink wat uitzoekwerk gestuit; denk aan veiligheidsvoorschriften, valbescherming, monumentale versus beeldbepalende bomen, torenhoge prijzen enzovoorts. Het goede nieuws is, een kabelbaan kan gerealiseerd worden! 

“In goed overleg met de gemeente mag een grote boom gebruikt worden als startpunt. Dat maakt de kabelbaan mogelijk tot wel 15 meter en het scheelt kosten omdat er geen dure ‘startconstructie’ nodig is. We hebben een scherpe offerte gekregen, maar toch blijft het altijd schrikken. Er is nog 1.900 euro meer nodig om het project te realiseren.”