Bedrijfspand in Elst gesloten na vondst hennepkwekerij

Algemeen

ELST - Burgemeester Hoytink-Roubos heeft besloten een bedrijfspand op bedrijventerrein De Aam in Elst voor de periode van drie maanden af te laten sluiten. Onlangs werd hier door de politie een grote hennepkwekerij aangetroffen met 962 hennepplanten. Het pand is vanaf 7 april voor een periode van drie maanden verzegeld.

In het bedrijfspand trof de politie niet alleen een grote en professionele hennepkwekerij aan, ook bleek dat er illegaal stroom werden afgetapt. Dat zou kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. Uit onderzoek bleek dat er al meerdere oogsten hadden plaatsgevonden. Om die redenen gaat burgemeester Hoytink-Roubos over tot sluiting van het pand voor drie maanden. De politie heeft de hennepkwekerij inmiddels ontmanteld.

Op basis van de artikel 13b van de Opiumwet kunnen burgemeesters panden tijdelijk sluiten als ze worden gebruikt voor drugscriminaliteit. “Dit soort activiteiten zijn niet acceptabel. Ze leveren een groot gevaar op voor de directe omgeving. Drugscriminaliteit vormt een bedreiging voor de samenleving en de leefbaarheid in een dorp. Daarom pakken we dit in samenwerking met de politie hard aan”, aldus burgemeester Hoytink- Roubos.

De sluiting van het pand betekent dat er niemand meer in mag, ook de eigenaar en de huurder niet. Het pand wordt verzegeld en regelmatig gecontroleerd. De sluiting van het pand is een bestuursrechtelijke maatregel die de burgemeester kan nemen. Daarnaast kan justitie de betrokkenen ook nog strafrechtelijk vervolgen.

Heeft u het vermoeden dat er ergens drugs verhandeld of geproduceerd worden? Meld het dan bij de politie via 0900 8844. Wilt u anoniem een melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.