Afbeelding
Foto:

Arnhems Klarinettenkoor met
Zondagmiddagconcert in Theater De KiK

ELST - Zondagmiddag 16 april geeft het Arnhems Klarinettenkoor een concert. Het concert start om 15.00 uur in de theaterzaal van Theater De KiK in Elst. Kaartjes zijn te verkrijgen via www.theaterdekik.nl, telefonisch 06-838 965 81 of aan de kassa van het theater. 

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een bijzonder muziekensemble. Momenteel bestaat het orkest uit ca. 20 amateurklarinettisten die allerlei verschillende instrumenten bespelen van de klarinetfamilie: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabas klarinet. De esklarinet is de kleinste en het hoogst klinkende van het stel, de besklarinet is de 'normale' klarinet en de contrabasklarinet is de grootste en klinkt daarom het laagste. Peter Beerkens -jarenlang basklarinettist bij het Luchtmachtorkest- is de muzikale leider.

De naam 'Klarinettenkoor' is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende 'Clarinet Choirs'. Op Amerikaanse High Schools wordt veel aan sport en muziek gedaan. Anders dan hier zijn ze daar gewend om instrumenten van één groep bij elkaar te zetten zodat je een koor van bijvoorbeeld klarinetten krijgt - een clarinet choir. Zo werd de naam Arnhems Klarinettenkoor geboren.

In De KiK staan veel prachtige stukken op het programma, van oa Dvorak, Stamitz, Bartok, Holst, Mozart en Schubert. Maar natuurlijk ontbreekt de typische Jiddische Klezmermuziek niet, waarin de klarinet vaak een hoofdrol heeft.

Het AKK speelde al eerder in De KiK en elke keer is het een middag muzikaal genieten van dit bijzonder ensemble.