Introductieduik in zwembad De Helster. (foto: Els Geurts)
Introductieduik in zwembad De Helster. (foto: Els Geurts) Foto: Els Geurts

Vakantievoorbereidingen bij Gaviiformes

ELST - Nu de dagen langer worden krijgen vakantieplannen ook steeds meer vorm. Wellicht droom je al van zonovergoten stranden en het ruisen van de zee, of het uitnodigend bergmeertje op een hete dag. Hoe fijn is het om daar in te dobberen, te snorkelen of zelfs te duiken! Gaviiformes, de duikvereniging in Elst, biedt verschillende handvatten om met vertrouwen op reis te gaan. Zo kun je tips en trucs voor het snorkelen krijgen. Want snorkelen lijkt misschien makkelijk, maar er komt toch meer bij kijken.

"Ben jij zelfs van plan te gaan duiken? Dan is het verstandig om in Nederland al eens te proeven van hoe dat precies gaat. Tijdens een introductieduik maak je dan al kennis met een duikuitrusting. Je leert bijvoorbeeld hoe je water uit duikbril haalt zonder de duik te hoeven onderbreken. Op deze manier krijg je van te voren al handigheid in het water. 

Je kunt ook kiezen voor een opleiding. Je neemt dan deel aan een uitgebreid programma waarin je duikvaardigheden opdoet. Het programma is een combinatie van theorie en praktijk. Je leert hoe een duik veilig gemaakt kan worden en je uitrusting goed kennen. Bij een succesvolle afronding krijg je een brevet dat over de hele wereld erkend wordt, en je in de gelegenheid stelt om binnen de jouw aangeleerde grenzen veilig te duiken. Want zeg nou zelf, je wilt toch het liefst genieten van het prachtige onderwaterleven, in plaats van deze vaardigheden leren in het zwembad op jouw vakantie bestemming? 

Wil jij ook met vertrouwen op vakantie en daar lekker snorkelen of duiken? Kijk dan eens op de website van Gaviiformes http://www.gaviiformes.nl/ en meld je aan voor een introductie duik of snorkel clinic."