Tegelruilactie

Algemeen

OVERBETUWE -Tegel eruit, plant erin! Op maandag 3 april is de gemeente Overbetuwe, in de week van de groene tuin, de Tegelruilactie gestart. Tot en met 30 april kunt u zich aanmelden om tegels uit uw tuin gratis in te ruilen voor verschillende soorten planten. Kijk eens goed rond in uw eigen tuin. 

Zijn al die tegels wel echt nodig? U kunt uw tuin heel eenvoudig en onderhoudsvriendelijk groen maken. Op www.steenbreek.nl vindt u veel tips en handige weetjes voor een groene omgeving. Samen maken we onze omgeving klaar voor het veranderende klimaat.

Tegeltaxi

Extra service bij de actie is de Tegeltaxi. Die haalt op zaterdag 13 mei gratis de tegels bij u thuis op. Wel moeten deze op die dag voor 09.00 uur aan de kant van de weg liggen, op een plek waar de medewerkers er goed bij kunnen, zodat ze makkelijk opgetakeld kunnen worden. Een groot deel van de tegels wordt vermalen tot puin, een deel wordt hergebruikt voor bijvoorbeeld insectenmuren.

Aanmelden

Het is voor deze actie nodig om u aan te melden. Op onze website www.overbetuwe.nl/tegelruilen vindt u het aanmeldformulier waarop u aangeeft hoeveel tegels u inruilt. Ook geeft u op dit formulier aan welke planten u graag wilt. Op zaterdag 13 mei kunt u de planten ophalen bij de Milieustraat aan de Korte Helster 1 in Elst.

De voorwaarden

Om de Tegelruilactie succesvol te laten verlopen zijn er een aantal voorwaarden.
U kunt alleen meedoen als u zich aanmeldt via www.overbetuwe.nl/tegelruilen.
U kunt maximaal 12 m2 inleveren (0,5 m3).
Per 30x30 tegel ontvangt u 1 plant.
U kunt maximaal 20 planten aanvragen.
Planten kunnen alleen bij de milieustraat in Elst worden opgehaald als u zich voor 30 april heeft aangemeld.