Jong en oud in de Huiskamer.
Jong en oud in de Huiskamer. Foto: Ruud Geerts

Veel activiteit in De Huiskamer van Oosterhout

Algemeen

OOSTERHOUT - Afgelopen maanden was het weer supergezellig in De Huiskamer van Oosterhout. Voor de carnaval kwamen alle gasten al goed in de stemming, want niemand minder dan John van Jeugd- tot Jubileumprins kwam ons met een bezoek vereren.

Een paar weken later kwam de wijkagent, Ronald Klarenbeek, kennismaken met de huiskamer en heeft met de dames en heren een lekker kopje koffie mee gedronken. En op 15 maart kreeg Ruud Geerts het woord en vertelde enthousiast over zijn fietstocht door 17 landen naar Iran. Hij liet mooie foto’s zien en alle mensen hingen aan zijn lippen. Het vervolg komt er aan: in juni gaat hij, samen met onze Iraanse vrijwilligster, vertellen over het leven in Iran.

Ook de komende maanden staat er weer het een en ander te gebeuren. Uiteraard is er koffie en om de twee weken lekkere soep. Hieronder het programma voor april en mei:
12 april: SamSam over spelletjesmiddag (groep 8); opwarmertje voor 20 april. Op deze dag (11.00 uur) worden loten verkocht voor de Zonnebloem.
19 april: studenten van de HAN met een verrassing. En soep van Henk.
26 april: muziek met Chrissy; vooral ook meezingen!
3 mei: soep van Mery.
10 mei:Creatief met Pia; mooie dingen maken met allerlei materiaal.
17 mei: SamSam (Eline, groep 7); de kinderen zorgen voor sfeer! Henk voor de soep.
24 mei: activiteit ‘voor lichaam en geest’ met de HAN; meer vertellen we nog niet!
31 mei: lekker gezellig kletsen met elkaar.

Maar ook buiten de huiskameruren is er veel te doen, waarover meer te lezen is in deze Dorpsgeluiden. Ook deze activiteiten vinden plaats in het Dorpshuis.
Vrijdag 14 april (14.00 – 17.00 uur): Optreden van het Zeemanskoor IJsselstein; meezingen mag!! Kaartjes á 5 eurobij De Huiskamer en in Dorpshuis De Schakel.
Donderdag 20 april (13.15 – 15.15 uur):  Spelletjesmiddag met groep 8 van SamSam. Entree gratis. Aanmelden bij De Huiskamer of basisschool SamSam.

En verder nog dit: Voor mensen die een probleem hebben met hun computer, mobiele telefoon of iPad komt ICT-deskundige Peter van Breemen graag langs in de huiskamer om hulp te bieden. Daarvoor kun je je aanmelden bij een van de vrijwilligers, die dan Peter inschakelen.
En mocht u een probleem hebben met vervoer en graag naar De Huiskamer willen, dan kunt u contact opnemen met Henk Jansen (telefoonnummer via De Huiskamer) en hij zorgt dat er iemand langs komt. Bel wel op tijd!!