Receptie en verstelwerk bij het repaircafé. (foto: Peter van Kempen)
Receptie en verstelwerk bij het repaircafé. (foto: Peter van Kempen) Foto: Peter van Kempen

Repaircafé in Elst

ELST - Bent u al eens bij het repaircafé geweest of gooit u defecte spulletjes meteen weg. Jammer, want vaak kan het nog gerepareerd worden en kan het weer een tijdje mee. Beter voor uw portemonnee en voor het milieu. De afvalberg wordt kleiner en er hoeven minder nieuwe producten te worden gemaakt.

Op 30 maart  staan de technische vrijwilligers weer klaar om uw defecte huishoudelijke apparatuur, verlichting , gereedschap en audioapparatuur en dergelijke te repareren.  Ook kunt u terecht voor uw mobiel, tablet of laptop als die weigert of slecht werkt of als u niet overweg kunt met een app. Er is een naaister aanwezig voor verstelwerk wat u mogelijk zelf niet kunt.

'Weggooien, mooi niet'

Onze overheid wil dat al in 2030 het grondstoffengebruik is gehalveerd. Dat betekent dat we veel meer moeten hergebruiken en recyclen want het gaat nog helemaal niet goed. Bij het repaircafé staat hergebruik bovenaan de lijst. We proberen om defecte spulletjes te repareren zodat het weer een tijdje mee kan. Dit geldt ook voor kleding.

Er zijn geen reparatiekosten verbonden aan het repaircafé, tenzij er onderdelen moeten worden vervangen. U kunt wel een vrijwillige bijdrage deponeren om het repair café te steunen. We zitten in de kringloopwinkel van 2switch van 13.00-16.30 uur aan de Aamsestraat 42 te Elst. Tijdens het wachten kunt u de winkel bezoeken of uw spulletjes vóór 16.30 uur weer ophalen. Voor meer info: www.fortewelzijn.nl 085-0406066.