Afbeelding
Foto:

Vrijwilligers gezocht voor VPTZ Betuwe

OVERBETUWE - Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun laatste levensfase thuis, omringd door partner, kinderen, familieleden en vrienden, door te brengen. De hulp van mens tot mens is in zo’n situatie van onschatbare waarde. 

Wanneer het netwerk klein is geworden of te overbelast raakt, is de ondersteuning van goed opgeleide vrijwilligers een mooie aanvulling op deze zorg. Organisatie voor Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) biedt deze bijzondere en kosteloze vorm van vrijwilligerszorg. 

Wat doet een vrijwilliger?

"De belangrijkste taak van de vrijwilliger is ‘Er Zijn'. Sleutelwoorden daarbij zijn aandacht en nabijheid bieden en verrichten van eenvoudige verzorgende handelingen. De hulp kan overdag en/of in de nacht geboden worden. Het doel van onze vrijwilligers is om het de cliënt zo comfortabel mogelijk te maken. Hierdoor krijgt de partner, familielid en/of mantelzorger de mogelijkheid om even rustig te slapen, boodschappen te doen, andere zaken te regelen of gewoon even tot rust te komen.

Vergoedingen vrijwilliger

U krijgt een volledige opleiding en goede begeleiding. Er is een kilometervergoeding van 0,30 euro per gereden km. Door de ANBI-status, kunt u met behoud van een uitkering vrijwilliger worden . U bent vanuit de Gemeente Lingewaard/Overbetuwe verzekerd.

Heeft u interesse om bij ons vrijwilliger te worden? Of wilt u meer over ons weten? Kijkt u dan eens op www.vptz-betuwe.nl
Heeft u na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer: 06-46 04 59 51 of via info@vptz-betuwe.nl."