Afbeelding

Presentatie resultaten hulpactie na de aardbeving op de Molukken

Algemeen

ELST - Na de aardbeving op de Molukken in 2019 zijn er door de Molukse gemeenschap in Elst diverse initiatieven ondernomen om hulp te bieden. Op woensdagavond 22 maart presenteert De Molukse Wijkraad Elst de resultaten die behaald zijn vanuit deze hulpacties. Iedereen kan hier bij zijn, vanaf 20:00 uur in Theater De KiK in Elst. 

Donaties na aanleiding van aardbeving op de Molukken. Op 26 september 2019 vond er een aardbeving op de Molukken plaats. Het epicentrum lag tussen de eilanden Seram en Ambon. De beving had een kracht van 6,8 op de momentmagnitudeschaal en vond plaats op een diepte van 18,2 kilometer. Voorlopige melding waren toen 41 doden, 166 gewonden, materiĆ«le schade aan woningen en andere gebouwen en 15.000 ontheemden die in de hooggelegen gebieden zijn gevlucht.

De Molukse gemeenschap in Elst ondernam acties om geld in te zamelen voor de dorpen die door de aardbeving zijn getroffen. In de maand december 2019 toonde de Molukse gemeenschap in Elst haar eigen initiatief om een hulpactie op te zetten middels een deur aan deur collecte in hun eigen woonplaats. Ook hebben een drietal lokale politieke partijen (BOB, D66 en PvdA) hun bereidheid getoond en deze actie gesteund middels diverse acties. Daarbij heeft de gemeente Overbetuwe (Elst) en de koepelorganisatie gezamenlijke Kerken Elst een groot gewaardeerd bedrag gedoneerd. Kortom, een succesvolle lokale donatie actie waarvoor veel waardering bestaat.

Het plan was om in 2020 een delegatie naar Maluku te laten gaan, om hulp te bieden waar nodig was. Helaas brak in maart 2020 over de hele wereld de corona pandemie uit. Het doel was dan om met het ingezamelde directe hulp te bieden aan de dorpen die in 2019 door de aardbeving waren getroffen zoals het herstel van de basisscholen die verwoest waren of schade hebben gehad door de aardbeving en daar waar nodig was financiƫle hulp te bieden voor de voorzieningen ten behoeve van onderwijs en educatie. Afgelopen december kon deze hulp uiteindelijk geboden worden. De Molukse Wijkraad Elst wil dit resultaat graag op deze avond aan een ieder laten zien.

Inloop: 20.00 uur. Aanvang programma: 20.30 uur. Entree is vrij, maar reserveren is nodig, vanwege een beperkt aantal zitplaatsen.