(foto: stockfoto)
(foto: stockfoto) Foto: stockfoto

Een warm hart
voor de oudere inwoner

OVERBETUWE - Allemaal willen we zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Wanneer je ouder wordt, is daar soms wat extra ondersteuning voor nodig. Vrijwilligers bezoeken vanuit het project Huisbezoek senioren om samen de thuissituatie te bespreken. 

Vind je het leuk om met senioren mee te denken rondom welzijn, wonen, gezondheid, contacten en mobiliteit? Kan je bovendien makkelijk met anderen in gesprek komen, dan wil de coördinator ouderenwerk van Forte Welzijn graag met jou in contact komen. Ook als je over extra expertise beschikt op één of twee van deze onderwerpen, is het top als je reageert op deze vrijwilligersfunctie.

Je gaat als huisconsulent op de koffie of thee en je bespreekt aan de hand van een vragenlijst punten  zoals het sociale netwerk, de behoefte aan praktische oplossingen en extra ondersteuning dat kan bijdragen om zo lang mogelijk plezierig, zelfstandig én veilig thuis te kunnen blijven wonen. Ook komt de financiële situatie aan orde, net zoals informatie over voorzieningen in Overbetuwe.

Belangrijk is dat je goed kan luisteren, op een prettige manier nieuwsgierig bent en een warm hart hebt voor de oudere inwoner.

Ook is het fijn dat je minimaal één à twee dagdelen in de week beschikbaar kan zijn. De inwoner heeft zelf de wens aangegeven dat een vrijwillige huisbezoeker langskomt voor een informeel gesprek. De huisbezoeker maakt vervolgens de afspraak wanneer het ook hem of haar past.

Ouderenwerker Maud van Braam bij Forte Welzijn en coördinator van het Huisbezoek-project geeft je graag meer informatie. Haar contactgegevens: via de mail maud.van.braam@fortewelzijn.nl of via 06 820 574 79.