Vlaggenparade.
Vlaggenparade. Foto: R. Schuil

Geweldige Integrade in OBC Bemmel

Algemeen

DBEMMEL - Voor de 36e keer is op zaterdag 4 maart in Bemmel een geweldige sporttraditie in ere hersteld. Na een muzikale vlaggenparade door de 18-koppige Scoutingband Huissen werd de officiĆ«le opening verricht door burgemeester Nelly Kalfs van Lingewaard. Ze kon het niet laten om even mee te doen. 

Twintig teams van lokale sportverenigingen gingen daarna samen met de leden van De Klup Over-Betuwe actief aan de slag in de Integrade, een vrolijke sport- en speldag. Er werd gegooid, gevangen, op doel geschoten, gesprongen en vooral veel gelachen. 

De gezamenlijke lunch werd met een vrolijke noot opgeluisterd door de Bevelanders en een langdurige polonaise door deelnemers en begeleiders. Na de pauze volgden nieuwe spellen en de muziekquiz. De Huissense zanger Nico Peters sloot muzikaal af en ook hij kreeg de voetjes van de vloer. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van Overbetuwe reikte tenslotte de prijzen uit na een supergeslaagde sportieve dag. 

De 36e Integrade was alleen mogelijk dankzij de enthousiaste medewerking van tientallen vrijwilligers, sportverenigingen, muzikanten, vele sponsoren en niet in de laatste plaats OBC Bemmel. Door de leiding van OBC is al toegezegd dat de 37e Integrade van harte welkom is op 6 januari 2024.

De Integrade is een activiteit van de Klup Over-Betuwe, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking uit de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe, uit Lent en Arnhem Zuid iedere vrijdagavond in De Zandse Kerk te Huissen een ontspanningsavond bezorgt.

Meer informatie over De Klup Over-Betuwe of de Integrade: www.de-klup.nl.