Afbeelding
Foto: Ferry Zwanikken

Vogelnestkastjes maken in De Huiskamer van Oosterhout

Algemeen

OOSTERHOUT - Op 28 februari organiseerden de vrijwilligers van de Huiskamer in Dorpshuis De Schakel een workshop Vogelnestkastjes maken. Vrijwilliger en deskundige Joop van Workum had gezorgd voor hout op maat, schroeven en gereedschap, dus alle 20 deelnemers konden meteen aan de slag. 

Je hoefde niet superhandig te zijn en dus lukte het iedereen om een mooi nestkastje in elkaar te zetten, meteen klaar voor gebruik door koolmeesjes of pimpelmeesjes. Voordat iedereen aan het werk ging vertelde Joop allerlei wetenswaardigheden  over de zangvogels die je in de tuin kunt ontdekken.

We kunnen terugkijken op een mooie en gezellige middag waarbij alle deelnemers met een grote smile op hun gezicht huiswaarts keerden met een mooi nestkastje. Ook kreeg iedereen een mooie vogelkaart en plattegrond van de recreatiekaart van Park Lingezegen. Joop werd door alle aanwezigen hartelijk bedankt voor al het werk dat hij heeft gedaan. Ook dank aan aannemersbedrijf Jansen en Van Ralen voor de sponsoring van het materiaal.

Het was een geslaagde activiteit die later zeker nog eens herhaald wordt. Nu eerst maar eens zorgen dat al die kastjes gevuld worden met een nestje met jonge zangvogeltjes.