Afbeelding

Badmintonclub in Elst 55 jaar

Algemeen

ELST - Op 8 maart bestaat de badmintonclub in Elst (Gld) 55 jaar. Ze vieren dat met diverse activiteiten. Hieronder een jubileumeditie van het Deltatoernooi. Dat was ‘vroeger’ 15 jaren lang een bekend tweedaags toernooi waar spelers uit het hele land op af kwamen. We doen ons uiterste best om die unieke gezellige en sportieve sfeer van toen te evenaren. 

De opening van het toernooi is op zondag 12 maart rond 9.15 uur, waar ook de wethouder van sport zijn bijdrage levert. Hij gaf aan het bijzonder te waarderen dat de badmintonclub na de coronajaren proactief is en andere verenigingen uitnodigt. 

De spannendste partijen zijn meestal finales en die zijn vanaf ongeveer 14.30 uur te bewonderen. Maar ook daarvoor verwachten we al pareltjes. Voor de afronding mikken we op uiterlijk 17.00 uur. 

We rekenen naast de 86 ingeschreven deelnemers ook op veel publiek op de tribune. Het is in sportcentrum De Helster en de toegang is gratis. Dus wees welkom op 12 maart.

De spelers vertegenwoordigen samen 13 andere badmintonverenigingen in de omgeving: 3 clubs uit Arnhem, uit Bemmel, Duiven, Huissen, Gendt, Lent, Leusden, Mill, Veenendaal, Velp en natuurlijk de grootste groep uit Elst. 

Ze spelen allemaal 1 of 2 onderdelen met een keuze uit damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel. Dat belooft een groot aantal partijen. Er zijn zelfs 4 spelers die 20 jaar geleden ook mee deden met het toernooi in 2003. 

En plaatselijke ondernemers zorgen voor gulle sponsoring. Met name mooie prijzen voor de winnaars en ook enkele kadootjes voor iedereen. Het is ten slotte feest.