En garde ...allez. (foto: FF)
En garde ...allez. (foto: FF) Foto: FF

Van schutting/scherm naar de sportschermen

ELST - Afgelopen zondag werd schermvereniging Scaramouche winnaar van de Europacup schermen voor teams. De bloedstollende finale tegen Frankrijk werd beslist met één punt in de laatste minuut. 

Frankrijk is het land van de huidige Olympisch en wereldkampioen schermen tenslotte. De halve finale was tegen de Italiaanse kampioen en uit Rome. Niet eerder wist een Nederlands team dit te bereiken en dat maakte de prestatie nog indrukwekkender. 

Dit team dat traint in de schermzaal van Scaramouche op sportpark Bakenhof was twee weken daar voor aan het trainen in Elst. Zondag waren zij te vinden in de schermzaal van Henk Uijting aan de 2e Molenbergstraat in Elst.
Henk maakte voor de Covid nog deel uit van dat team en vorige week werd hij Nederlands kampioen bij de veteranen. Henk is docent/leefstijlcoach en beoefent deze sport bijna dertig jaar. Wekelijks geeft hij er trainingen aan jonge schermers waar onder aan een Nederlands kampioene bij de jeugd.

Hij heeft de voormalige betonfabriek van de familie Schouten omgedoopt tot Fencing Factory. Het is weer een plek waar gewerkt aan schermen, niet van beton maar als sport. Mensen die interesse hebben en meer willen weten of het iets voor ze is zijn er welkom.