Laat je inspireren en inspireer andere
vrouwen op Internationale Vrouwendag

ELST - Op woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, de dag waarop vrouwen en vrouwenrechten jaarlijks over de hele wereld centraal staan. Dit jaar is het thema van Internationale Vrouwendag 'Onbeperkt Leefbaar'.

Hoe kunnen vrouwen ervoor zorgen dat hun wijk, dorp of stad weer leefbaar wordt? Onbeperkt. Je kunt denken aan:
- vrouwen die niet op een normale manier uit kunnen gaan vanwege straatintimidatie;
- vrouwen die geïsoleerd leven en zich hierdoor niet kunnen ontwikkelen;
- de achterstelling van vrouwen in het bedrijfsleven.

"Ben jij een vrouw met Lef? Vind je ook dat uitsluiting achter ons moet komen te liggen? Het is niet meer van deze tijd. Laat je inspireren en inspireer anderen op woensdag 8 maart! Kom naar onze bijeenkomst met sprekers Rosita Vis en Janita Hanekamp-Janssen en muziek van Between Two Rivers!"

Janita is docent en raadslid voor D66 Overbetuwe. Ze vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, omdat je alleen dan het beste uit jezelf haalt. De obstakels die als vrouw in de weg kunnen staan, gaat ze graag aan. In de gemeenteraad zet ze zich bijvoorbeeld in voor straatintimidatie, zodat vrouwen niet thuis blijven en hierdoor kansen missen.

Rosita kwam achttien jaar geleden met mijn dochter, toen vier maanden oud, op straat te staan en een paar maanden later in Elst wonen. Zonder inkomen, huisraad, netwerk, familie en werk was de overgang van een grote stad naar een dorp behoorlijk groot. Ze ervaarde in de eerste die jaar een zekere vorm van sociale armoede en vroeg zich af of ze wel werd gezien. Ze neemt ons mee in haar stappen naar een leefbare omgeving.

Locatie: Cafe Bij Tante in Elst. Aanvang: 19:30 uur (inloop 19:15 uur). Aanmelden en meer informatie via de website: https://vrouwenmetlefbetuwe.nl/internationale-vrouwendag-2023/