Activiteit tijdens HeterenDoet in 2019. (foto: Wessel van Binsbergen)
Activiteit tijdens HeterenDoet in 2019. (foto: Wessel van Binsbergen) Foto: Wessel van Binsbergen

HeterenDoet: samen vrijwillig
de handen uit de mouwen voor anderen

HETEREN - Op zaterdag 25 maart is het weer zover: de vierde editie van HeterenDoet vindt plaats. HeterenDoet is een dag waarop we met zijn allen vrijwilligerswerk doen voor anderen. Dit evenement is mogelijk gemaakt door NLDoet van het Oranjefonds en is tot nu toe ieder jaar een groot succes gebleken. 

Door corona was het helaas niet mogelijk om de afgelopen twee jaar een HeterenDoet dag te organiseren, maar we zijn blij dat we het dit jaar weer kunnen oppakken.

De inloop is om 9.30 uur bij verzorgingstehuis Liefkenshoek, de vaste gastheer van HeterenDoet. Om 10 uur vindt de opening plaats en worden alle klussen gepitched. Vervolgens kies je de klus die jou het meeste aanspreekt en ga je aan de slag. Er is voor ieder wat wils: van tuinieren tot schilderen en van klusjes in het jongerencentrum tot het organiseren van een activiteit voor ouderen. Het doel van de dag is om met elkaar iets moois te creëren en anderen blij te maken.

Om half 1 is er een gezamenlijke lunch, ook bij Liefkenshoek. Na de lunch gaan we verder met de klussen die nog gedaan moeten worden. Rond 16 uur stoppen we met klussen en praten we na over de dag. Samen met de bewoners van Liefkenshoek sluiten we de dag af met een gezamenlijke dorpsmaaltijd. Dit is dé gelegenheid om gezellig bij te praten met dorpsgenoten en nieuwe mensen te ontmoeten.

HeterenDoet is niet alleen een dag waarop we ons inzetten voor anderen, maar het is ook een mooie gelegenheid om samen te werken aan een gezamenlijk doel. Door samen te klussen, te lunchen en te genieten van een gezamenlijke dorpsmaaltijd, ontstaat er een gevoel van verbinding en saamhorigheid. Het is een mooie manier om bij te dragen aan de leefbaarheid van het dorp en tegelijkertijd een zinvolle en waardevolle dag te beleven.

Ook als je niet mee kunt klussen ben je van harte welkom om een hapje mee te eten. Voel je vrij om gezellig langs te komen. Dus, wil jij samen met anderen iets moois creëren voor Heteren en nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan naar HeterenDoet op zaterdag 25 maart. Samen maken we er een mooie dag van!

Je kunt gewoon langskomen, maar als je je wilt aanmelden voor HeterenDoet, kun je dit doen via de website van NLDoet. Hier vind je meer informatie over diverse activiteiten op deze dag. We hopen dat je erbij kunt zijn en dat we er met zijn allen een mooie dag van kunnen maken!